Erdély hírei

2016.12.16. 11:31

Szeben megye: Már nyitás előtt elfogytak a szobák Románia egyetlen jéghotelében

Már nyitás előtt lefoglalták az idei évre Románia egyetlen jéghotelének összes szobáját. A szálloda december 23-ától fogadja az első turistákat - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Lidia Bădilă, a hotel szóvivője.

Már nyitás előtt lefoglalták az idei évre Románia egyetlen jéghotelének összes szobáját. A szálloda december 23-ától fogadja az első turistákat - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Lidia Bădilă, a hotel szóvivője.

"Az első turistákat december 23-án szállásoljuk el, mind a 14 szobát lefoglalták már. Főként román és angol turisták érkeznek, de lesznek német vendégek is. December 23-ától 2017. január 3-áig az összes szobát lefoglalták a Bâlea-tó melletti jéghotelben. Aki itt akar megszállni, az január 3-a után teheti meg vagy aludhat iglukban, amelyek januárra lesznek készen" - magyarázta a szóvivő.

A jéghotel idei tematikája a "Cinema ice" vagyis jégmozi, ez pedig azt jelenti, hogy a legtöbb jégszobor filmekből ismert karaktereket fog megformálni. A turisták a Star Wars, A Hobbit, Jégkorszak, Rocky III, Gladiátor, King Kong, Titanic, Harry Potter és Dracula filmek által inspirált szobák közül választhatnak majd. A hotel működtetői szerint a szállodában egy éjszaka 450 lejbe kerül.

A jégszálloda szolgáltatásai mellett a turisták kipróbálhatják a téli parkot, síelhetnek, bob-szánkózhatnak vagy hódeszkázhatnak is.

A Bâlea-tó mellett felépített jéghotelt csak a felvonóval lehet megközelíteni, amennyiben az időjárás megengedi. Az oda-vissza jegy személyenként 60 lejbe kerül.

A Fogarasi-havasokban 2.000 méter fölötti magasságban található szállodát teljes egészében a Bâlea-tóból kivágott jégtömbökből építik.

Az ágyak, az éjjeliszekrények, az asztalok és a székek is jégből készülnek. A vendégek állatbőrök és speciális matracokon aludhatnak és hálózsákot is kapnak. A szobáknak nincs ajtaja és mosdóhelyiség sincs kialakítva.

AGERPRES/(RO - szerkesztő: Isabela PAULESCU, szerkesztő: Irina POENARU; HU - szerkesztő: CSATLOS Károly)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!