Erdély hírei

2016.11.22. 12:23

Kovászna megye: Kicsapják a bentlakásból az alkoholfogyasztásért kórházba jutott tanulókat

2-es magaviseleti jeggyel és az iskola bentlakásából való kicsapással büntetik a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnázium azon diákjait, akik alkoholkómában kerültek kórházba két héttel ezelőtt.

2-es magaviseleti jeggyel és az iskola bentlakásából való kicsapással büntetik a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnázium azon diákjait, akik alkoholkómában kerültek kórházba két héttel ezelőtt.

Maria Băilă, a főgimnázium aligazgatója kedden arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget: az ügy kivizsgálása során kiderítették, hogy a tanulók szünetben, az iskola bentlakásában fogyasztották el az alkoholos italt. A büntetésről a tanári kar egyöntetűen döntött, miután mind egyetértettek abban, hogy súlyos fegyelmi kihágás történt.

Az aligazgató azt is elmondta: négy diákot sújtanak a büntetéssel, közülük hárman kerültek súlyos állapotban kórházba alkoholfogyasztás következtében, a negyedik pedig segített beszerezni az italt, de nem fogyasztott belőle.

Mint kiderült, a tanulók az Iskola másként program egyik rendezvénye alatt rejtőztek el, hogy megigyák a beszerzett italt, ezt követően már olyan állapotba kerültek, hogy nem tudtak visszatérni a rendezvényre. Azt hiszem, vagánykodás volt, és biztos vagyok benne, hogy nem gondoltak a következményekre. De a történtek súlyosak, ezért a tanári kar egyöntetűen úgy döntött, hogy 2-es magaviseletet kapnak az első félévre, és kicsapjuk őket a bentlakásból - közölte Maria Băilă, hozzátéve, a négy tanulónak második félévben nem szabad hiányzásokat felgyűjtenie, és példásan kell viselkednie ahhoz, hogy ne kelljen évet ismételniük.

A tanári kar nyilatkozata szerint ez a szerencsétlen eset elszigetelt jelenség volt az iskolában, ami sajnos rossz fényt vetett az intézményre, amely egyébként az egyik legszínvonalasabb gimnázium Kovászna megyében.

A hasonló esetek jövőbeni elkerülése érdekében tájékoztató kampányba kezdenek az alkoholfogyasztás káros hatásairól, tették hozzá a gimnázium tanárai.

A sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnázium három tanulója november 7-én került kórházba alkoholfogyasztás következtében. Egy 14 éves és egy 16 éves diákot alkoholkómában, míg 15 éves társukat súlyos alkoholmérgezéssel szállították be a mentők a megyei kórház sürgősségi osztályára.

AGERPRES/(RO - szerző: Oana Mălina NEGREA, szerkesztő: Dănuţ PUŞCAŞU, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!