Erdély hírei

2016.08.11. 15:08

Idén is változatos programkínálat a Communitas Sátorban a Kolozsvári Magyar Napokon

Széles körű közönséget megmozgató, a családok minden tagjának szóló programokkal várja az érdeklődőket a Communitas Alapítvány, az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezete, a Szövetség Kolozsvári Nőszervezete, valamint az Örökségünk Őrei augusztus 18–21. között a Kolozsvári Magyar Napok keretében, a szervezet Farkas utcai sátrában.

Széles körű közönséget megmozgató, a családok minden tagjának szóló programokkal várja az érdeklődőket a Communitas Alapítvány, az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezete, a Szövetség Kolozsvári Nőszervezete, valamint az Örökségünk Őrei augusztus 18–21. között a Kolozsvári Magyar Napok keretében, a szervezet Farkas utcai sátrában.A kvízjáték, Communitas Darts, fotófal és könyvsarok egész nap rendelkezésére állnak a kikapcsolódni vágyóknak, a délutánokat pedig tartalmas beszélgetések és kincskeresés töltik majd be, emellett, aki szeretné, erdélyi szórványkollégiumoknak adományozhatja már nem használt könyveit – az Alapítvány biztosítja az elosztást és szállítást. Csütörtökön és pénteken, augusztus 18-19-én a Családban marad! programpont az RMDSZ Nőszervezet társszervezésével érint otthonnal, karrierrel, családdal kapcsolatos témákat, emellett László Noémi költővel és Molnár Edina színésznővel folynak majd beszélgetések. Pénteken 16 órától a Communitas Alkotói ösztöndíjasaival találkozhatnak a Magyar Napok resztvevői, szombat délután kincskeresésre indulhatnak a beiratkozó kétfős csapatok, majd 17 órától az Örökségünk Őrei Kolozsváron címmel beszélget Hegedüs Csilla örökségvédelmi szakember, a mozgalom indítója a résztvevő iskolák meghívott pedagógusaival. Vasárnap, augusztus 21-én a Bölcs Diákok vetélkedő szervezői rendeznek nyereményjátékot, a 17 órai beszélgetés pedig a Kincsek és titkok – a kolozsvári Szent Mihály plébániatemplom régészeti kutatása címet viseli.

A Farkas utcai sátor programjai mellett a közélet iránt érdeklődőket a TIFF Házban tartott beszélgetésekre várják a szervezők. Csütörtökön, 18-án Horváth Anna, Csoma Botond és Kertész Levente a városközpontok alakításának témáját érinti, míg a pénteki kerekasztal-beszélgetésen a helyi közigazgatás lehetséges reformját taglalja Antal Árpád, Cseke Attila, Csoma Botond és Horváth Anna. Szombaton, 20-án a Boszorkányüldözés a 21. században? – Lehet egyszerre hiteles és népszerű az üldöző és az üldözött? címmel tart kerekasztal-beszélgetést Péter László, Barna Gergő, Kelemen Attila és Benkő Levente, vasárnap pedig a Kolozsvár, az erdélyi magyar kultúra fellegvára. Erdélyi interferenciák nevű beszélgetésen vesz részt Kelemen Hunor, Markó Béla, Karácsonyi Zsolt, Soós Anna, Egyed Péter, Tompa Gábor és Visky András Kántor Lajos, a Kolozsvár Társaság elnökének vezénylésével.

A Communitas Sátor részletes programja elérhető a http://communitas.ro/main/esemenyek/single/Communitas-sator-a-7-Kolozsvari-Magyar-Napokon linken, valamint a Kolozsvári Magyar Napok honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!