Érdekellentéttel vádolják

Benyovszki Tünde
Benyovszki Tünde
Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) azt állítja, hogy Benyovszki Tünde, aki a nagyváradi önkormányzat volt ingatlankezelési aligazgatója, és jelenlegi műszaki osztályvezető a vagyonkezelési igazgatóságon, nem tudja megindokolni, hogy honnan tett szert 841.040,21 lejre, illetve érdekellentét is fennáll.

A vonatkozó sajtóközlemény szerint az említett pénzösszeg a különbözetet jelenti a szerzett vagyona és a realizált jövedelme között a közfunkció gyakorlásának időszakában. A köztisztviselői érdekellentét pedig azért merült fel az esetében, mert amikor még aligazgató volt, az ANI szerint aláírt több olyan dokumentumot, melyek kivitelezési tenderszerződésekre vonatkoztak az Abed Nego Com Kft.-vel, mely társaság abban a pillanatban üzleti viszonyban volt a Rivolto Cons Kft.-vel, amelynél Benyovszki Tünde férje társult tag, illetve alkalmazott is. Ily módon pedig közvetetten lehetőség teremtődött arra, hogy a Rivolto Cons vagyoni haszonhoz jusson, ugyanis az Abed Nego Com Kft. ettől a cégtől vásárolt építkezési anyagokat 89.937,16 lej értékben. A köztisztviselői érdekellentét miatt feljelentést tettek a váradi ügyészségen.

A történtekkel kapcsolatban péntek délután Benyovszki Tünde röviden azt nyilatkozta az erdon.ro-nak: hivatalos értesítést még nem kapott, vádaskodni vagy mocskolódni pedig könnyű. Hozzátette: korai még bármit mondania, „meglátjuk, mi lesz.”

Címkék: ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .