Épül a rogériuszi piac melletti mélygarázs

Épül a rogériuszi piac melletti mélygarázs
Nagyvárad- Egy ideje elkezdődnek az építkezési munkálatok a városi kórház és a rogériuszi piac közötti részen. Eltávolították az akadályokat, gödröt ástak, és hamarosan nekifognak a betonöntésnek.

Majdnem egy évig egy óriássátor állt a városi kórház és a várad-rogériuszi piac közötti részen, most pedig egy nagy gödör tátong a helyén: a közelmúltban elkezdődtek az építkezési munkálatok a Corneliu Coposu utcai leendő mélygarázsnál. A megrendelő Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) szeptember elején adta át a területet a kivitelező Construcţii Bihor cégnek, mely megnyerte a tenderpályázatot. A Poliart Kft. által összeállított terv szerint a létesítményben összesen 412 parkolóhely lesz, a következő leosztásban: az alagsorban 192 hely, a fedetlen földszinten pedig 219 hely, illetve egy gyalogos aluljáró is lesz, mely biztosítja majd az összeköttetést a piac és a parkolóház között. A munkálatok 11 hónapon belül be kell fejeződjenek, a megbízási szerződés értéke áfa nélkül 14.363.800 lej.

Nyár végéig

Ştefan Roşca művezető, Construcţii Bihor cég mérnöke kedden azt nyilatkozta az Erdély Onilne-nak: miután átvették a terepet, eltávolították a közműhálózat kábeleit, csöveit, és az ásás körülbelül 75-80 százalékával végeztek. A jövő hét közepe, illetve vége fele nekilátnak a betonalap kiöntésének, és két héten belül az előregyártott elemek is megérkeznek. Szerinte hamarabb elkészül a befektetés, mint a kijelölt határidő, valamikor jövő augusztusban már átvehető állapotban lesz.

Ciucur Losonczi Antonius