Épül a PKE új székháza

Épül a PKE új székháza
Nagyvárad – A napokban fogtak neki a Partiumi Kersztény Egyetem új székházának felépítéséhez. A kolozsvári Decorint cégnek december 15-ig kell átadnia, hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

Mintegy kilenc éve tették le az alapkövet, de szűk esztendők következtek, mondta Tőkés László, a Partiumi Keresztény Egyetem elnöke. „Hittel alapítottuk meg huszonöt évvel ezelőtt a Sulyok István főiskolát, hitben folytattuk a Partiumi Keresztény Egyetem megépítésével és ebben a hitben most sem csalatkoztunk” – tette hozzá.
Amint dr. János Szabolcs, az egyetem rektora elmondta, az épület a Sulyok István utcán lesz és zöld színű zsolnai porcelán díszíti majd az ablakokat, hasonlóképpen a Sas-palotához. Ide fog majd költözni a rektori hivatal, az egyetemi könyvtár, mely rég kinőtte eddigi helyét, továbbá nyolc új tantermet, raktárt és 150-200 helyes amfiteátrumot is terveztek az új épületbe. A beruházáshoz szükséges 1,3 millió eurót teljes egészében a magyar kormány biztosította. „A Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai kormányok ideje alatt ez elképzelhetetlen lett volna, politikai bosszú áldozatai voltunk” – mondta Tőkés László.
A Partiumi Keresztény Egyetem összesen egymilliárd forintnyi összeget kapott fejlesztésre, ebből a Zárda utcai „kis-Lorántffy” épületének alagsorát is felújították; mint megtudtuk, a reklámgrafikai szak számára alakítottak itt ki egy galériát, valamint egy pódiumbeszélgetésekre, könyvbemutatókra alkalmas multifunkcionális terem is létesült. Az ünnepélyes átadás jövő hét végén lesz.

Neumann Andrea0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter