Építőmunkások a sportolók helyén

Állványzat foglalta el időlegesen a játékteret. Fotó: Rencz Csaba
Állványzat foglalta el időlegesen a játékteret. Fotó: Rencz Csaba
Akinek kétségei voltak az érmihályfalvi sportcsarnok kihasználtságát illetően, az most tapasztalhatja, mennyien érdeklődnek arról, hogy mikor fejeződik már be annak renoválása.

Egy országos sportcsarnok-építési program keretében készült el mintegy másfél évtizede az érmihályfalvi Praszler Gyula labdarúgó stadionnál, a focipályától pár méterre az a terem, mely a bejáratnál elhelyezett tábla szerint a 229. volt az országos sorban. Három méretben építettek csarnokokat akkoriban, az érmihályfalvi a közepes, és igen nagy hátrányt jelentett a kivitelezésnél, hogy közelgett egy választás, ennek megfelelően igen „erőltetett menetben” dolgoztak a munkások, hogy a kormánypárt illetékese időben elvághassa az avatószalagot. Arról már nem is beszélünk különösebben, hogy a környéken azokban a hónapokban több más, magán jellegű építkezés is „nagyobb lendületet” kapott… A terem megnyitása óta nagy kihasználtságnak örvendett, mivel a szintén karnyújtásnyira lévő Zelk Zoltán Általános Iskola diákjainak tornaóráit tartják benne, használja az Unirea Sport Klub is, illetve délutánonként/esténként szinte megállás nélkül pattog a labda, hiszen nemcsak helybeli, de a környékbeli településekről érkező fizető vendégek csapatai kispályás labdarúgó meccseket vívnak.

Saját költségvetésből

Az eltelt esztendőkben voltak ugyan kisebb-nagyobb javítások, de megérett az idő egy nagyobb lélegzetű renoválásra, amit a nagy kihasználtság és az említett korabeli silány munka indokol, mondta el kérdésünkre Nyakó József polgármester. A téli vakáció napjait kihasználva kezdődött meg a munka, aminek során cserélik a belső nyílászárókat, a víz- és csatornavezetékeket, ahol szükséges, a fűtőtesteket, csempéznek, meszelnek, igyekszenek megszüntetni a beázásokat, illetve javítják az öltözők és az irodák feletti tetőt. A költségeket az önkormányzat saját költségvetéséből fedezik. Bár a sportolni vágyók már türelmetlenek, a terem a munka ideje alatt természetesen számukra használhatatlan, de ennek is van egy jó oldala: látszik, mennyieknek hiányzik. Várhatóan még ebben a hónapban visszatérhet a megszokott zsivaj a falak közé.

Rencz Csaba