ERDON Országos hírek

2008.12.08. 17:35

Szász Jenő félrevezette az MPP megyei elnökeit?

<p>A Magyar Polgári Párt (MPP) Kolozs és Kovászna megyei elnökei nem adták beleegyezésüket ahhoz, hogy a párt jövő év március 14-re összehívott Országos Tanácsa csak ünnepi ülést tartson a párt bejegyzésének egyéves évfordulóján. A több erdélyi sajtótermék által ismertetett közleményükben a politikusok azt kérik, hogy a meghirdetett tanácskozás tisztújító ülés legyen.</p>

Az MPP megyei elnökei december 2-án kelt levelükben közösen kérték a párt országos elnökségétől az Országos Tanács összehívását 2009. február 28-ra. A dokumentum többek között a "párt országos elnökségének megválasztását szorgalmazza, halaszthatatlannak tartva a Magyar Polgári Párt ügyeinek rendezését".
Csép Sándor Kolozs megyei elnök szerint ezután Szász Jenő felhívta őt, hogy egyezzen bele a március 14-i időpontba és az ünnepi jellegbe, azt azonban nem árulta el Csépnek, hogy az országos elnökség közleményének szövege már tagadja a tisztújítás szükségességét - Csép és a többi megyei elnök aláírásával.
Kulcsár-Terza József kovásznai elnök egyenesen elítéli, hogy "az országos elnök csak részben ismertette a közlemény tartalmát a megyei elnökökkel, akik közül többen félrevezetve adták beleegyezésüket". Úgy véli, hogy az országos elnökség felhatalmazás nélkül szerepeltette támogatóként a Kovászna megyei elnök nevét az Országos Tanács ülésének "ünnepiesítéséhez", azaz a tisztújítás elhalasztásához.
A november végi romániai parlamenti választáson az MPP nem indult pártként, csak egyéni jelölteket támogatott, annak ellenére, hogy ezt több megyei szervezet is nehezményezte. A független jelöltek 20 százalék körüli szavazatarányt értek el választókerületükben. A párt alapszabálya szerint az MPP - 2008-as - bejegyzése utáni két évben össze kell hívni a tisztségekről döntő kongresszust.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!