Eőadássorozattal zárul a színházi évad Váradon

A My Fair Lady után adják át a társulati díjakat. Az elmúlt évadban háromtagú szakmai zsűri ítélte oda a Nívódíjakat
A My Fair Lady után adják át a társulati díjakat. Az elmúlt évadban háromtagú szakmai zsűri ítélte oda a Nívódíjakat
A Szigligeti Színház a 2012-2013-as évadot egy előadássorozattal zárja, amelynek végén kerül sor a színészbálra a Lotus bevásárlóközpont rendezvénytermében. Az évadban bemutatott előadások június 6-9. között tekinthetők meg a megszokott jegyárakon, ugyanakkor aki két előadásra vált jegyet, a kisebb értékű belépő árát nem kell kifizetnie.

Az évadzáró színészbálra 80 lejbe kerül a belépő, ami viszont magában foglalja az aznapi előadásra (My Fair Lady) szóló jegy árát is. Az előadásokra és a színészbálra is jegyek a színház pénztárában válthatók keddtől péntekig 11-13 és 17-19 óra között. Az előadássorozat keretében június 6-án sorra kerülő A dzsungel könyve című produkcióra ingyenes lesz a belépés a szociálisan hátrányos helyzetű és árvaházi gyerekek számára, előzetes egyetetés alapján. A csoportok képviselőinek jelentkezését a színház titkárságán várják. Ugyancsak erre az előadásra további kedvezményekkel várják a közönséget: a bérlettel rendelkezőknek 5 lejbe kerül egy belépő, illetve diákcsoportok (legalább 10 fő) szintén kedvezményesen, személyenként 10 lejért tekinthetik meg az előadást.

A Szigligeti Színház a most záruló évadban is díjazza művészeit: az előadássorozat végén, a My Fair Lady című előadás után kerül sor a Nívódíjak az Életműdíj és a Közönségdíj átadására. Ez utóbbit bérleteseink megkérdezése és online szavazás után a legjobbnak ítélt színművész kapja, illetve idén a legjobb előadásra is lehet szavazni. Online szavazásra június 9-éig van lehetőség a www.szigligeti.ro honlapon. A szavazás indulásáról szintén a honlapról, illetve a Szigligeti Színház Facebook-oldaláról tájékozódhatnak.

Az évadzáró előadássorozat programja:

június 6., csütörtök

10:30 A dzsungel könyve – Szigligeti Színház

19:00 A sevillai borbély – Szigligeti Színház

22:00 A fiú – Stúdióterem (A fiú szerepében Hunyadi István)

június 7., péntek

17:00 Tűzoltó – Árkádia Bábszínház

19:00 A Nagy Romulus – Szigligeti Színház

21:30 Közönségtalákozó – Erkélyelőcsarnok (2. emelet)

június 8., szombat

19:00 Nagyvárosi bujdosók – Szigligeti Színház

21:00 A fiú – Stúdióterem (A fiú szerepében Varga Balázs)

június 9., vasárnap

19:00 My Fair Lady – Szigligeti Színház terme (Eliza Doolittle szerepében Pitz Melinda)

22:00 Színészbál – Lotus bevásárlóközpont rendezvényterme