Energiakövetek a Csodák Palotájában

Energiakövetek a Csodák Palotájában
A Csodák Palotájában a 2018-2019-es tanév újdonsága, hogy minden hónapot egy érdekes témának szentel az intézmény, és a játéktéri, előadói és laborban zajló oktatási programokon túl egy témanappal is készül, együttműködésben szakmai partnereivel. 2019.

márciusában ez a téma az energia.

A 2018-as hagyományokat folytatva, ebben az évben ismét egy, az energiaszektor által életre hívott oktatási program mutatkozik be a Csopában. 2019. március 19-e délelőttjén az általános iskola felső tagozatosainak és a középiskolásoknak szóló program keretében a MEKH Energiaköveteivel találkozhatnak az érdeklődők, akik által betekintést nyerhetnek a programba, melynek célja a fogyasztói tudatosságot fejlesztő szemléletformálás és a jövő szakembereinek felkarolása. A témanap keretében két, óránként megrendezésre kerülő program közül válogathatnak az iskolai csoportok.

Molnár Janka Sára (Eötvös Loránd Tudományegyetem, fizika szak) Energikus energia show címmel látványos kísérleteket mutat be az Öveges előadó teremben, Nagy Bence (Eötvös Loránd Tudományegyetem, biológia-földrajz tanár szak) pedig workshopot tart a Richter Gedeon laborban a diákoknak Legyél Te is energiaforradalmár! címmel.

Fotó: wikipedia