Emlékverseny a Szent Lászlóban

Emlékverseny a Szent Lászlóban
Nagyvárad – Két hete kezdődött a Szent László Gimnázium által a szentek életével kapcsolatban indított emlékverseny. Pénteken az elemi osztályosok mérték össze tudásukat.

Tavaly szintén a Szent László Gimnázium által középiskolásoknak szervezett Tudós püspökök című emlékverseny sikerén felbuzdulva döntöttek úgy a szervezők, hogy ebben az évben is megszervezik azt, ezúttal már a kisebbek bevonásával is. Két hete a középiskolásokon kívül az általános iskolások mérték össze a tudásukat. November 9-én, pénteken pedig az elemi osztályosok versengtek.

Jubileumi év

Szent Erzsébet születésének 800., Szent Imre herceg születésének pedig 1000. évfordulója alkalmából e két személyiség volt a kisiskolások versengésének középpontja. Mintegy 10 iskolából összesen 20 csapat versengett a legjobabknak járó díjért. Miután a bazilikában Somogyi Imre iskolalelkész köszöntötte a résztvevőket, a házigazda tanintézet dísztermében folytatódott a játékos versengés. A résztvevőknek előbb népdalokat kellett énekelniük, majd a Szent Imréről és Szent Erzsébetről készített rajzot és a 3 perces jelenetet kellett bemutatniuk. A verseny második részében játékos, logikai és ügyességi feladatokban mutatták be tudásukat a résztvevők.

A zsűri döntése értelmében végül a III. helyezést a mihályfalvi Zelk Zoltán iskola és a váradi 16-os ált iskola nyerte, a II. díjat a szalárdi iskola és a váradi George Cosbuc iskola csapata vitte haza, az I. helyen pedig a Dacia iskola és a Szent László Gimnázium IV. osztálya osztozott. A szervezők, Konrád Katalin és Benedek Ramóna vallástanárnők szerint nagy valószínűséggel jövőre is megszervezik a versenyt.

Nagy Anikó