Emelnek a polgármestereknek?

Emelnek a polgármestereknek?
A közhivatalnokok béremelése után a polgármesterek fizetésemelése következik, mert nem elfogadható, hogy az alkalmazottak többet keressenek, mint a polgármesterek – nyilatkozta Liviu Dragnea.

„Soha egyetlen önkormányzati alkalmazott fizetése se legyen nagyobb, mint a polgármesteré. Ezt már nem lehet elfogadni. Fontos, hogy ne érezzék magukat megalázva, hogy az állam (a bérezés által) becsülje meg a polgármesterek munkáját” – nyilatkozta Liviud Dragnea, a PSD elnöke a romániai községek szövetségének közgyűlésén. Sorin Grindeanu miniszterelnök rámutatott, az lenne a normális, ha az egységes bértörvény alapján mindenki felelősségének mértékében, a betöltött munkakörnek megfelelően kapná a fizetést, „figyelembe véve Románia gazdasági helyzetét”.

Minderre reagálva Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke kijelentette: Liviu Dragnea úgy ígérte meg a polgármesterek fizetésének emelését, mint „Nicolae Ceauşescu az erkélyről”. „Ma ismét a képmutatás legmagasabb fokát láthattuk Dragnea úr részéről. Azokat helyi elöljárókat hitegette fizetésemeléssel, akik a helyi közösségek döntéseinek terhét cipelik, akiknek sokszor kevés pénzzel is komoly felelősséget kell vállalniuk. Láttuk, hogy úgy ígérte meg a fizetésemelést a polgármestereknek, mint Nicolae Ceauşescu az erkélyről. És miért mondjuk, hogy ez képmutatás? Mert a PNL tette le a PSD és Dragnea úr asztalára a megyei tanácsok elnökeinek és a polgármesterek fizetésemelésének a megoldását. A polgármestereket és a megyei tanácsok elnökeit megfelelően meg kell fizetnünk azért, hogy megvédjük őket a korrupciótól, hogy ösztönözzük őket a közösségeik sorsának gondozására” – nyilatkozta Turcan, hozzátéve: kérik, hogy a rendeletet sürgősségi eljárással tárgyalja a képviselőház.