ERDON Helyi hírek

2008.05.12. 18:26

Visszahelyezték Sütő András bronzplakettjét

<p>Hétfőn visszahelyezték Sütő András bronzplakettjét az író marosvásárhelyi házára. Mint ismert, ismeretlen tettesek szombatra virradó éjszaka durván megrongálták Sütő András emlékplakettjét.</p>

A bronzból készült domborművet a tettesek részben felfeszítették, ám nem sikerült eltávolítaniuk azt.

Borbély László miniszter, az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltjének közbenjárására már hétfőn délelőtt sikerült visszahelyezni a plakettet: a munkálatokat végző cég illetékesei közölték, olyan megoldást alkalmaztak, hogy illetéktelenek számára immár lehetetlenné váljon a dombormű kimozdítása.

Borbély László leszögezte, Sütő András egy olyan személyiség, akinek emlékét nem becstelenítheti meg senki: az erdélyi magyaroknak, az RMDSZ-nek kötelessége megvédeni a közösség szellemi értékeit. – Sütő András hozzátartozik szellemi örökségünkhöz, ezért megteszünk mindent annak érdekében, hogy soha többé ne forduljon elő egy ilyen vandál cselekedet – hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!