Emberközpontú közszállítás

Csuzy István
Csuzy István
Nagyvárad- az RMDSZ Sas-palotabeli székházában sajtótájékoztatót tartott Csuzi István, a váradi Helyi Közszállítási Vállalat vezérigazgatója, és az elmúlt három év eredményeiről számolt be.

 

 

Csuzi István vezérigazgató hangsúlyozta: amióta a Helyi Tanács kinevezte őt a tömegközlekedési vállalat élére, vagyis az elmúlt három esztendőben arra törekedett, hogy emberközpontúvá tegye a közszállítást, tekintettel arra, hogy naponta 150 ezer személyt érint, vagyis a legfontosabb közszolgáltatások közé tartozik. Eddigi tevékenységét három részre osztotta: mit éreznek az alkalmazottak, mit látnak az utasok és milyen, a magyar érdekvédelem szempontjából hasznos változtatásokat sikerült elérni. Többek közt arra hívta fel a figyelmet: arra törekedett, hogy a HKV munkavállalói visszanyerjék az önbecsülésüket, ezt a célt szolgálta a munkahelyi feltételeknek a javulása, és a kismértékű béremelés. A műszaki megvalósítások közül említést tett egyebek mellett a GPS-rendszer beindításáról, a Nagyvásártéri váltók automatizálásáról és a várad-ősi, illetve várad-szőlősi sínek javításáról. Megjegyezte, hogy a járműpark 10 új villamossal és 22 vadonatúj busszal bővült, korszerűsítették a megállókat, digitális kijelzőket szereltek fel, új járatokat indítottak, bevezették a kötelező egyenruhaviselést, és a megyei közlekedést integrálták a város vérkeringésébe. A várad-szőlősi majdani buszállomás tendere folyamatban van, a Decebal/Vitéz utcai létesítmény esetében pedig a tervkidolgozásnál tartanak. Mindezeknek betudhatóan megitélésében pontosabbak a járatok és megbízhatóbb a közösségi közlekedés.

 

Kétnyelvű feliratok

 

A vezérigazgató ugyanakkor a gazdasági mutatók javulására is kitért, kiemelve a hatékony gazdálkodásnak köszönhető többletberuházásokat. Példaként említette, hogy az utóbbi három évben a vállalat összbevételei 1 millió euróval nőttek, és az elmúlt egy esztendőben 10 szalékkal emelkedett az eladott bérletek és jegyek száma. Európai uniós pénzforrásokat is sikerült lehívni: mechatronikai központ (4 millió euró, saját projekt), e-ticketing rendszer bevezetése (250 ezer euró, Miskolccal közösen pályáztak), közlekedési stratégia kidolgozása (160 ezer euró, közösen Debrecennel). Egy-egy villamoson és buszon már felszereltek kártyaleolvasókat, melyek egyelőre az utasokat nem érintik, mivel csak tesztelik ezeket. Körülbelül március végén, április elején osztják ki az első kártyákat, melyek lehetővé teszik majd a változó tarifarendszer „személyre szabását”, valamint megengedik azt, hogy a bérletek a vonalak kilométerszámához igazodjanak.

Csuzi István azt is kiemelte, hogy jelenleg a HKV-nál három irodafőnök magyar anyanyelvű, a járműveken magyar feliratok jelentek meg, a kijelzők és a kiadványok is kétnyelvűek. A Helyi Tanács 2011/716. számú határozata megengedte, hogy a központban a Piaţa Unirii/ Biserica Sf.Ladislau, illetve /Palatul Vulturul Negru, /statuia Mihai Vitezul és /episcopia greco catolica feliratok szerepeljenek a megállókban, és mivel a tükörfordítást nem tiltja a törvény, valószínűsíthető, hogy az új típusú táblákon már az Egyesülés tér/Szent László templom, /Sas palota, /Mihai Viteazul szobor, illetve /görög katolikus püspökség feliratok jelennek meg.

 

Ciucur Losonczi Antonius