Emberkereskedelem Biharban

Emberkereskedelem Biharban
Bihar megye – Charles Fejto francia állampolgár ellen emeltek vádat a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus elleni Igazgatóság (DIICOT) területi képviselői. Az ASPECA nevű ismert gyermekjogvédelmi szervezet alapítója állítólag százezer eurót fizetett egy szalontai, 14 éves lányért édeanyjának, s a kiskorút szexuálisan kihasználta.

 

A DIICOT által a napokban közzétett közlemény arról tájékoztat: Charles Fejto már 2010-ben fizetett egy 34 ezer eurós előleget Kozma Máriának, a lány anyjának, később pedig szerzett egy hamis személyi kártyát is a lány nevére, hogy ki tudja vinni az országból. Lapértesülések szerint ezt az összeget Párizsban fizette ki a férfi a négy gyermekes, koldulásból élő asszonynak, s utána egy ideig együtt is élt a lánnyal, akit mind ő, mind barátai szexuálisan kihasználtak.

A francia állampolgárt, valamint a lány édesanyját március végén, a szalontai határátkelőnél kapták el, amikor a hamis személyi kártyával próbálták átvinni a lányt a határon – az okirat szerint a lány 1993 január 19-én született, azaz nagykorú.

A közlemény szerint Charles Fejtot korábban két éves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mivel két alkalommal is erőszakot követett el kambodzsai kiskorú lányokon.

A szalontai lány a gyermekvédelmi igazgatóság gondjaiba került, édesanyja elvesztette szülői jogait.