Embercsempész-hálózatot lepleztek le a román hatóságok

Embercsempész-hálózatot lepleztek le a román hatóságok
Egy pakisztáni és román állampolgárokból álló embercsempész-hálózatot lepleztek le hétfőre virradóra a román hatóságok.

 

A Román Határrendészet honlapján közzétett közlemény szerint a szervezett bűnözői csoport pakisztáni állampolgárokat juttatott a román-magyar határon át a Schengen-övezetbe.

A csoport tanulmányi vízummal vitt Romániába pakisztáni fiatalokat, akik azonban el sem kezdték tanulmányaikat a Bukaresti Műszaki Egyetemen, hanem menedékjogot kértek. Míg a román hatóságok a menedékjoggal kapcsolatos teendőket intézték, a fiatalokat a hálózat tagjai a zöldhatáron át Magyarországra juttatták, ahonnan Ausztriába vagy Olaszországba utaztak tovább.

A közlemény szerint a bűnöző csoport működését november óta figyelték a hatóságok. Egy beépült nyomozó pontos információkat szolgáltatott a csoport által alkalmazott módszerekről.

Az ügyészség egy román és két pakisztáni állampolgárt vett őrizetbe, akiket szervezett bűncsoport létrehozásával gyanúsítanak.

Mihaela Les, a határrendészet temesvári regionális igazgatóságának szóvivője a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt nyilatkozni az MTI-nek arról, hogy a hálózat hány pakisztáni állampolgárt juttatott az elmúlt időszakban Magyarországra.

Címkék: ,