Emberölő mobiltelefon-robbanás

Ingzsebben felrobbant mobiltelefon ölt meg egy 33 éves bányamunkást Dél-Koreában. A halál okát megerősítette a Szöultól mintegy száz kilométerre fekvő kórház, ahová a súlyosan sérült embert beszállították.

A külszíni fejtésen dolgozó férfira exkavátora mellett találtak rá munkatársai: a földön feküdt és a mellkasán még mindig lángolt a mobiltelefonja. Azonnal kórházba szállították, ám sérülései olyan súlyosak voltak, hogy ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani. “Mikor betolták a sürgősségi osztályra, a megolvadt telefon az inge bal oldalához volt ragadva. A bal mellkasa megégett, eltörtek bordái, a gerince, és belső vérzései voltak” – közölte a helyi egyetemi kórház orvosa, aki leszögezte, hogy ezeket a halálos sérüléseket csak egy robbanástól származó hatalmas nyomás okozhatta. A rendőrség vizsgálatot indított a haláleset körülményeinek megállapítására. Ez az első halálos kimenetelű mobilbaleset a távol-keleti országban.

A telefon gyártója, a dél-koreai LG cég közleményben jelentette be, hogy a felrobbant mobilt Dél-Koreában gyártották, és ezt a típust csak ott forgalmazták. A hatósági vizsgálatra hivatkozva azonban a további nyilatkozatoktól elzárkózott a cég. Júliusban Kínában esett mobilja áldozatául egy hegesztőmunkás, a mobilrobbanást akkor azzal magyarázták, hogy a telefon akkumulátora túl magas hőmérsékletnek volt kitéve. Az az akkumulátor nem a telefon gyártójának volt a terméke, hanem afféle hamisított, avagy utángyártott darab.