Elvámolt nászéjszaka Nagyváradon

Elvámolt nászéjszaka Nagyváradon
Nagyvárad – Felhőtlen szórakozást nyújtott a nagyváradi közönségnek szerda este a Szakszervezetek Művelődési Házában az Elvámolt nászéjszaka című zenés előadás.

Paulette és Lisa Dupont sejtette ugyan, hogy a házasság nemcsak annyiból áll, hogy a nászéjszakán a házastársak együtt „durmolnak, mint a mormota”, de nem voltak felvilágosulva arról, minek is kellene történnie. Paulette megígérte húgának, hogy beszámol a részletekről, amint újdonsült, arisztokrata férjével hazatér a nászútról, azonban az úton egy „vonatbaleset” miatt ő maga sem került közelebb a rejtélyhez. Treveine-t, a férjet az együttlétbe való belelendüléskor ugyanis a vonatkupéban megzavarta a vámszedő, aki ezzel a kérdéssel tette tönkre a próbálkozást: „Van valami elvámolnivalója?”

Szorul a hurok

Miután úgy tűnt, a hazatérő Treveine nem fog tudni apósáéknak sem vicomte, sem herceg, de még püspök unokát sem adni, az elkeseredett szülők a házasság felbontását tervezték, de mégis adtak a hercegnek 3 napot problémája megoldására. Itt lépett a képbe Zezé, a kurtizán, őt látogatta meg Treveine, hogy baját orvosolja. Megjelent a tartalék vőlegény, Baulle is, aki hajlandó volt fizetni is a kurtizánnak, csak ne adja vissza Treveine önbizalmát, akkor ugyanis Paulette-et hozzá adják. Mint kiderült, Zezé kuncsaftjai közé tartozik Velasquez is, eredeti nevén Benjamin Dupont kerületi bíró, az örömapa. Volt aztán nagy kavarodás, Dupont-t letartóztatták, s míg Treveine Zezénél a vendégszobában, a vendégágyon épp a vendégpizsamába bújt, ruháit Baulle bizonyíték gyanánt ellopta. A felhőtlen szórakozást ígérő 3 órás előadás végén aztán minden részlet a helyére került, Treveine pedig feleségéből végre asszonyt faraghatott.

Nagy Anikó