ERDON Helyi hírek

2019.07.01. 12:32

Zárókoncertek a Szent László Napokon

Két, különböző stílusú koncerttel zárták a 7. Szent László Napokat vasárnap este. Mielőtt a Neoton Família sztárjai színpadra léptek, Zatykó Gyula főszervező mondott beszédet.

Két, különböző stílusú koncerttel zárták a 7. Szent László Napokat vasárnap este. Mielőtt a Neoton Família sztárjai színpadra léptek, Zatykó Gyula főszervező mondott beszédet.

A Szent László Napok utolsó napjának estéjére valóságos tömeg gyűlt össze a nagyváradi várban, ami nem is volt meglepő, ugyanis a Neoton Família sztárjai zárták az egy hetes kulturális fesztivált. Akár zenei időutazásnak is nevezhető, ami a vasárnap esti koncerteket illeti, ugyanis kora este a Vintage Dolls lépett fel. A nemzetközileg díjazott énekes trió és kísérőzenekara az 1930-as, 1940-es évek híres amerikai többszólamú dalait dolgozta fel, így olyan slágereket is hallhattunk, mint az In the mood, Shoo Shoo Baby, Hit the road stb., swing stílusban. A Vintage Dolls három énekesnője, Munkácsy Eszter, Nagy Lili és Szász Ágnes korhű ruhába öltözve álltak színpadra, így nemcsak zenei szempontból jött létre az „időutazás”, hanem a látványvilágot tekintve is.

220 felett

A zenei utazás nem sokkal később folytatódott, egyenesen az 1970–80-as évekbe repülhettünk, ugyanis a Vintage Dolls koncert után nem sokkal a Neoton Família sztárjai léptek színpadra, akik fergeteges hangulatot varázsoltak, bár a közönség soraiból többen hangoztatták, hogy hiányérzetük volt, ugyanis a koncert első felében többnyire nem a nagy slágerekkel szórakoztatták a közönséget. Mindettől függetlenül a legismertebb dalaik azért felcsendültek, úgymint a Sandokan, a Don Quijote, a 220 felett és a Holnap hajnalig, amit a közönség minden tagja, a kicsik és nagyok, fiatalok és idősek együtt énekeltek a sztárokkal. A közel két órás koncert után sem kezdett túl gyorsan oszlani a tömeg, még éjfél után is ettek és ittak a szórakozók.

A két koncert között a Szent László Napok főszervezője, Zatykó Gyula jelent meg a nagyszínpadon, rövid beszédében köszönetet mondva mindazoknak, akik éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy a szervezéssel és a programokkal minden rendben legyen. Köszönetet mondott a fellépőknek, és nem utolsósorban a váradiaknak, a Bihar megyeieknek, akik érdeklődéssel fogadták a programokat, és ennyire sokan összegyűltek a 7. Szent László Napokon.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!