Elutasította a szenátus azt a javaslatot, miszerint jogerősen elítélt személyek nem jelöltethetnék magukat törvényhozói tisztségre

1Hozzászólás
Elutasította a szenátus azt a javaslatot, miszerint jogerősen elítélt személyek nem jelöltethetnék magukat törvényhozói tisztségre
Első házként elutasította hétfőn a szenátus azt a, liberális párti honatyáktól származó törvényjavaslatot, miszerint a bűnvádi perben jogerősen elítélt személyek nem jelöltethetik magukat törvényhozói tisztségbe.

A PNL javaslatát 74 szenátor utasította el, 38-an támogatták. A szenátus elé két héttel ezelőtt benyújtott tervezet értelmében nem jelöltethenék szenátori vagy parlamenti képviselői tisztségbe magukat olyan személyek, akik ellen jogerős bűnvádi ítélet született.
A PNL indoklása szerint a javaslat abból az igényből származik, hogy Románia állampolgárait olyan személyek képviseljék a törvényhozói testületben, akiknek nincsenek bűnvádi ügyeik, valamint abból, hogy előrelépés történjen a korrupcióellenes harcban.
A tervezetről a képviselőház hozza majd meg a végső döntést.

www.agerpres.ro1Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .