Eltűnt testvérpárt keresnek a Fogarasi-havasokban

Eltűnt testvérpárt keresnek a Fogarasi-havasokban
Egy Maros megyei testvérpárt keres a Fogarasi-havasokban a Salvamont hegyimentő-szolgálat, illetve a Brassó, Argeș és Szeben megyei hegyi csendőrök.

A két férfi szombaton indult el túrázni. Miután a családtagok egyikükkel sem tudták felvenni a kapcsolatot, az 112-es segélyhívószámon kértek segítséget. A testvérpárt hétfő reggel óta keresik — nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek a Brassó Megyei Csendőrség sajtószóvivője, Laurențiu Stoian.

A brassói Salvamont hegyimentő-szolgálat vezetője, Ciprian Pais szerint szerda reggel óta a Belügyminisztérium egyik helikoptere segíti a keresőcsapatok munkáját.

“A Fogarasi-havasokban az egy métert is meghaladja a hótakaró vastagsága, ugyanakkor kettes fokozatú lavinaveszély van érvényben. A nagy hó miatt nagyon nehezen tudnak haladni a mentőcsapatok. A Szombatvölgyi menedékházig, illetve a Tornyok menedékházig lehet eljutni, onnan már veszélyes továbbmenni” — tette hozzá Ciprian Pais.

A brassói hegyimentők vezetője azt is elmondta, hogy az autót, amellyel a testvérpár elindult otthonról, a Brassó megyei Felsőszombatfalván (Sâmbăta de Sus) találták meg.

AGERPRES/(RO — szerző: Jana PINTILI, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU; HU — szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

www.agerpres.ro