ERDON Helyi sport hírek

2011.01.13. 16:46

Az első meccs (eddig) mindig a BCT Alexandriájé volt

<p>A statisztika szerint a VSK a favorit az Alexandria elleni szombati bajnoki mérkőzésen, a babonásoknak viszont rossz ómen, hogy a BCT mindig megnyerte a szatmáriak elleni első meccset.</p>

A kolozsvári bírópáros, Bertalan István és Ciprian Ciocan vezeti szombaton 18 órától a Szatmárnémeti VSK – BCT Alexandria női kosárlabda–mérkőzést. Ezt tegnap közölte honlapján a román szövetség. A két csapat a bajnoki középdöntő A1–es főcsoportjának első fordulójában találkozik egymással, a két együttes közötti meccsek statisztikáját tekintve pedig okkal bízhat Dan Fleşeriu edző, hogy kisebb változtatásokat szenvedő csapata győzelemmel kezdi majd az évet. Mint arról beszámoltunk, a teleormani lányok csak kétszer tudták legyőzni a VSK, ezzel szemben öt alkalommal nyertek a szatmáriak.
Ha babonások a szatmáriak, akkor rossz ómen lehet, hogy eddig mindig a BCT nyerte az első Szatmár–Alexandria meccset. Az elmúlt idényben a középdöntő 3. fordulójában a déliek 58–68 arányban nyertek Szatmáron, a 2008/2009–es szezonban pedig a bajnokság 12. fordulójában 76–65–re győzött hazai közönség előtt Mădălin Piperea edző csapata. Mint ismeretes, abban az idényben a két együttes a bronzcsatában is játszott egymás ellen, akkor a VSK három nyert találkozó után zárt a bajnoki tabella 3. helyén.
A babonásoknak az sem jelenthet jót, hogy a 2009/10–es idény első VSK–BCT meccsét Ciprian Ciocan volt az egyik bíró. Tegyük hozzá még azt, hogy a legutóbbi találkozón a VSK nyert, 65–71–re, Alexandrián.
Bertalan István ebben az idényben még nem bíráskodott VSK–mérkőzésen, szombati társa viszont már háromszor is vezette a szatmáriakat: a gyulafehérváriak ellen megnyert mindkét meccsen, illetve a hazai pályán, Aradi ICIM–mel szemben elvesztett mérkőzésen.
„Én nem vagyok babonás. Hiszek a csapat erejében, ugyanis csak a győzelem az elfogadható eredmény. Hazai pályán nem hibázhatunk” – mondta lapunknak röviden Éles Péter, a VSK női kosárlabdacsapatának menedzsere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!