Elszállítják az Ikaruszt a stadion mellől

Elszállítják az Ikaruszt a stadion mellől
A Szatmárnémeti Olimpia labdarúgó–egyesület új vezetőségének kérésére várhatóan ma elszállítják a stadion mellett, évek óta kihasználatlanul álló Ikarusz márkájú autóbuszt.

Az egyesület még a 90–es évek elején ajándékba kapták a buszt a Ferencvárostól, ezzel utazott még az Olimpia 98–ban az A–osztályos mérkőzésekre. Most a pénzügyi hatóságok lefoglalták a buszt, árverezik, de nyilván senkit sem érdekel a működéskételen gép. A csapat szurkolói az elmúl években „graffiti–falnak” használták. Többek között olyan felíratok vannak a búszon, mint „Game Over”, „FC Ruşine”, amellyel mind az Olimpia teljesítményét szerették volna tükrözni a drukkerek.

Az Olimpia a 98–99–es idényben szerepelt utoljára a román élvonalban, majd oszlopos tagja volt a másodosztályos bajnokságnak. Két éve azonban elindult a hullámvölgybe: tavaly előtt búcsúzott a B–osztálytól, az elmúlt idény végén a III. Ligából is kiesett. Szerencséjére megűresedett egy hely a harmadik vonalba, így ebben az idényben ismét a III. Ligában szerepel.