Elsőfokú árvízriasztás van érvényben szombat reggelig az ország 17 megyéjében

Elsőfokú árvízriasztás van érvényben szombat reggelig az ország 17 megyéjében
Elsőfokú árvízriasztás van érvényben szombat reggelig az ország 17 megyéjében, ugyanakkor az ország 31 megyéjében esőre és viharra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés is érvényben van péntek reggeltől.

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) előrejelzései szerint többek között a következő folyók vízgyűjtő medencéjében áll fenn az áradás veszélye: Visó, Iza, Túr, Lápos (Máramaros és Szatmár megye), Szamos (Kolozs, Szilágy, Máramaros és Szatmár megye), Aranyos (Beszterce-Naszód, Hargita, Maros megye), Kis-Küküllő, Nagy-Küküllő (Hargita, Maros, Szeben megye), Olt (Hargita, Kovászna és Brassó megye), Tatros (Hargita, Kovászna, Bákó és Neamţ megye).

Az ország 31 megyéjében esőre és viharra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés is érvényben van péntek reggeltől. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint este 11 óráig Erdélyben, a Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, valamint Olténia és Moldva egyes részein villámlásokkal kísért esőre, záporra, felhőszakadásra, helyenként jégesőre lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége elérheti négyzetméterenként a 20-25, elszigetelten a 40-50 litert.

www.agerpres.ro

Címkék: ,