Elsőfokú árvízriadó Erdély, Munténia és Moldova hét vízgyűjtő medencéjére

1Hozzászólás
Elsőfokú árvízriadó Erdély, Munténia és Moldova hét vízgyűjtő medencéjére
Péntekig érvényes elsőfokú (sárga jelzésű) árvízriadót adott ki az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) szerdán Erdély, Munténia és Moldova hét vízgyűjtő medencéjére.

A hidrológusok szerint szerdán 17 órától csütörtökön 14 óráig helyi árvizeket előidéző szintnövekedés következhet be a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Visó felső folyása, illetve középső és alsó folyásának mellékfolyói (Máramaros megye), Nagy-Szamos felső folyása, illetve középső és alsó folyásának mellékfolyói (Beszterce-Naszód megye), Maros felső folyása (Hargita és Maros megye), Beszterce felső folyása, illetve középső és alsó folyásának mellékfolyói (Suceava, Neamţ és Hargita megye), Moldova felső folyása és középső folyásának mellékfolyói (Suceava és Neamţ megye) és Suceava felső folyása és középső folyásának mellékfolyói (Suceava megye).

Csütörtök reggel 6 órától péntek délig hasonló jelenségek várhatók a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: az Olt Sepsiszentgyörgy alatti szakaszának mellékfolyói (Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben és Vâlcea megye), Argeş felső folyása, Dâmboviţa felső folyása (Argeş és Dâmboviţa megye), a Ialomiţa, a Prahova és a Teleajen felső folyása (Prahova és Dâmboviţa megye), Bodza felső folyása (Brassó, Kovászna és Buzău megye).

Az INHGA hangsúlyozza, hogy az áradásveszély fokozottabb Máramaros és Suceava megye kisebb folyóin szerda este 10 óra és csütörtök reggel 9 óra között, illetve csütörtök 18 óra és péntek 9 óra között Argeş, Brassó és Kovászna megye kisebb folyóin.

 

www.agerpres.ro1Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .