Elsődleges terv lett a tanmedence-építés

Elsődleges terv lett a tanmedence-építés
Alig 10 nappal azután, hogy az első egyeztetések megtörténtek azokról a tanmedencékről, melyeket a megye városaiban terveznek megépíteni, a Fenntartható Fejlesztés Ügynökségének (ADD) hétfői ülésén már be is mutatták az ezekre vonatkozó megvalósíthatósági előtanulmányt.

Olyan medencékről van szó, melyekben gyerekeket tanítanak úszni, illetve az oktatási programon túl szabadidős tevékenységet is szolgálhatnak. A működtetés és a karbantartás az önkormányzatok feladata lenne, ugyanők határoznák meg a belépők, bérletek árát is. Az előtanulmány a medence méretét is megállapítja: 25 X 12,5 méter, ennek megépítéséhez a helyhatóságoknak mintegy 3000 négyzetméteres területet kell az ADD rendelkezésére bocsátani. A következő két hétben a létesítményekhez szükséges helyeket jelölik ki és ellenőrzik, azt követheti a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése.

„A terv közzététele óta olyan pozitív visszajelzések érkeztek, hogy a Megyei Tanács elhatározta: ennek kivitelezése elsődleges feladat. Biztosítani kívánjuk ezáltal, hogy a gyerekek sportolási lehetőséghez jussanak, ugyanakkor a lakosok életkörülményei is javulnak. A medencék egyszersmind versenyek rendezésére is lehetőséget teremtenek életkortól függetlenül”, nyilatkozta a tanácskozás után Pásztor Sándor, a Megyei Tanács elnöke.