Első olvasatban tárgyalta a kormány a minimálbér emeléséről szóló jogszabályt

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Első olvasatban tárgyalta hétfői ülésén a kormány a minimálbér emeléséről szóló jogszabályt, amelynek értelmében 2020 január 1-jétől 2.262 lej lenne a középfokú végzettséggel rendelkezők, és 2.620 lej a felsőfokú végzettséggel rendelkezők minimálbére.

,,2016 decemberében, amikor a Szociáldemokrata Párt (PSD) kormányra került, a bruttó minimálbér 1250 lej volt. (…) A mai ülésen első olvasatban megtárgyaljuk, hogy a minimálbér a következő évtől kezdődően 2.262 lej legyen, azoknak pedig, akik felsőfokú végzettséggel rendelkeznek és legalább egy évet dolgoztak (…) 2.620 lej havonta. Ez egy erőteljes társadalmi hatással bíró intézkedés, amikor jelenleg több mint 1,4 millió alkalmazott dolgozik minimálbérért. A projekt kapcsán konzultációkat folytattam a munkaadók és a szakszervezetek képviselőivel” – nyilatkozta a kormányülés elején Viorica Dăncilă távozó kormányfő, aki ‘igazságosnak és társadalmilag helyesnek’ minősítette az intézkedést.

 

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .