Első kategóriába vágyik a Turism Felix

Nagyvárad- A nagyváradi Turism Felix veztősége az második kategóriából első kategóriába akarja áttetetni a cég részvényeit a Bukaresti Értéktőzsdén, mert Florin Serac, a cég vezérigazgatója szerint minden szükséges feltételnek eleget tesznek: saját tőkéjük meghaladta a 8 millió eurót a legutóbbi pénzügyi évben, a részvényeik megfelelőképpen forognak, több, mint 2000 részvényesük van, és rendelkeznek üzleti tervvel is az elkövetkező két évre.

ATurism Felix részvényeit március végén sorolták be a Bukaresti Értéktőzsdén a kettes kategóriába, amikor átvették azt a Rasdaqtól. A részvények 62,94 százaléka a Transilvani Pénzügyi Befektetési Társaság tulajdonában van.

A Turism Felix 2007-2009-re 105 millió lejes befektetést, 5-10 százalékos jövedelemnövekedést, és a 3-4 csillagos turizmus felfuttatását tervezi,            áll a vezetőség közleményében. Tevékenységüket továbbra is a gyógyturiz

musra alapozzák.

Ez év első nyolc hónapjában 7,54 millió lej bruttó profitot termelt a cég, ami 2,1 százalékkal több a tavalyinál és 1,7 százalékkal több a vezetőség által egész évre tervezettnél. 2008-ra 8,7 millió lej bruttó jövedelmet, 2009-re pedig 10 millió lej jövedelmet terveznek.