Első hatba várják a klubvezetők a szatmári kéziseket

A Szatmárnémeti Városi Sportklub vezetősége a 6. helyre várná a férfi kézilabdacsapatot a Nemzeti Liga 2010/11–es idényének a végén, a kosárlabdacsapatánál pedig változtatásokat terveznek.

Merész terveket fűz a férfi kézilabdacsapathoz a Szatmárnémeti Városi Sportklub vezetősége: a Nemzeti Liga 6. helyének a megszerzése. Erről kedden beszélt lapunknak Fógel László klubelnök, aki röviden értékelte az egyesület kézi– és női kosárlabdacsapatának 2010/11–es idénybeli eddigi szereplését is. „A lányok teljesítették az eddigi célkitűzést: bejutni az első számú értékcsoportba. A továbbiakról még egyeztetünk a szakmai stábbal” – mondta Fógel, aki elárulta, lesznek változtatások a kosárlabdacsapatba, viszont neveket még nem akart mondani. „Január 5–én kezdik a felkészülést a kosarasok, addig bejelentjük majd az újoncokat is” – tette hozzá a klubelnök.
A férfi kézilabdacsapat valószínűleg ugyanabban a felállásban folytatja majd a bajnokságot, ahogy elkezdte az idényt. „Nem lehet panaszunk a fiúk teljesítményére. Úgy gondolom, a kieséstől már nem érdemes tartani, ezért érdemes merészebb terveket szőni. A hatodik hely elérése reális cél lehet” – folytatta.
A férfi kézilabdacsapat a 8. helyről, 11 ponttal várja a bajnoki folytatást: három pont a lemaradása a 6. pozícióban tanyázó Kolozsvári U mögött, és négy egységgel vezet a 9. Brassói Dinamo előtt.  Az „őszi idényből” még két mérkőzést kell játsszanak: idegenben a Székelyudvarhelyi KC, és hazai pályán a Nagybányai Minaur ellen lép pályára a VSK.
A cél teljesítése érdekében a kézisek is január 5–én kezdik az alapozást, és már az első napokban edzőtáborba vonulnak, Aknasugatagra. Utána egy miskolci és mezőkövesdi tornán vesznek részt, a bajnokság február 12–i folytatása előtt pedig még visszamennek egy felkészülési versenyre, Miskolcra.
A kosárlabdázó lányok hazai környezetben fognak készülni. Igaz, nekik kevesebb idejük lesz az alapozásra, ugyanis a bajnoki rájátszás már január 15–én kezdődik.