Első autó program elfogadva

Első autó program elfogadva
A magánszemélyek államilag garantált hitelből vásárolhatják meg első autójukat. A képviselőház szerdán fogadta el azt a sürgősségi rendeletet, melynek célja az új, és lehetőleg hazai gyártmányú autók vásárlásának ösztönzése.

A jogszabály értelmében romániai magánszemélyek maximum 50 ezer lej értékig államilag garantált hitelből vásárolhatják meg első autójukat. A sürgősségi rendelet kimondja, hogy magánszemélyek csak egyetlen autót vásárolhatnak államilag garantált hitelből. További kritérium az, hogy az autó új legyen és megfeleljen legalább az euró 5-ös standardoknak, illetve a kocsi értéke ne haladja meg az 50 ezer lejt, amihez esetenként hozzáadódik az áfa. Az igénylőnek saját felelősségére kell nyilatkoznia arról, hogy a hitelkérelem felvétele előtt nem rendelkezett soha működőképes új autóval, nincsenek bank hátralékai, és arról, hogy a kölcsön felvételekor elmúlt tizennyolc éves. A programban részt vevő magánszemélyek az autó értékének öt százalékát kell befizessék előlegként, az állami garancia a megítélt hitel értékének minimum ötven százaléka lesz. Az új autóra CASCO-t kell kötni.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .