Előzetes letartóztatásban a hollandok

167 csomagot találtak a hatóságok, melyekben összesen 84,3 kg heroin volt
167 csomagot találtak a hatóságok, melyekben összesen 84,3 kg heroin volt
Huszonkilenc napos előzetes letartóztatásba helyezték a két holland állampolgárt, akiket 84 kilogramm heroinnal a személygépkocsijukban kaptak el hétfőn a máramarosszigeti határátkelőnél, tájékoztat a Máramarosszigeti Területi Határrendészeti Felügyelőség az AGERPRES hírügynökségnek szerdán elküldött közleményben.

A két gyanúsított megtámadta a 29 napos előzetes letartóztatásról szóló bírósági döntést a Máramaros megyei törvényszéken, az ügy a Kolozs megyei ítélőtáblához kerül.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) Máramaros megyei területi igazgatóságának ügyészei hétfőn elrendelték a két holland állampolgár 24 órás őrizetbe vételét különösen veszélyes kábítószerek országba való behozatala miatt.

A két gyanúsított vasárnap reggel fél 10 körül jött be az országba Ukrajna felől, a máramarosszigeti határátkelőnél, egy német rendszámú személygépkocsival. A vámvizsgálat során kiderült, hogy a karosszériában, az első ülések alatt kialakítottak egy rekeszt, amelyhez a jobb oldali utas széke alól lehetett hozzáférni. Itt 167 csomagot találtak a hatóságok, melyekben összesen 84,3 kg heroin volt – mutat rá a DIICOT a kiadott közleményben.

A Román Határrendészet szerint a gyanúsítottak egyike egy 29 éves nő, a másik pedig egy 44 éves férfi.

 

www.agerpres.ro