Először rendeznek Steel Darts–versenyt

Először rendeznek Steel Darts–versenyt
Szatmárnémeti – Február 11–ig lehet nevezni a szervezőknél a Steel Darts–versenyre. Szatmáron egyébként első alkalommal rendeznek ilyen jellegű versenyt.

A szatmárnémeti Back Door Pubban rendeznek elsőként a megyében Steel Darts versenyt, melyre már lehet jelentkezni. A Vasile Lucaciu és Tudor Vladimirescu urcák sarkán levő szorakozó helyiségben Back Door Darts Club és a szatmárnémeti Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) közesn rendezi a versenyt február 16–án, jelentkezni lehet a helyszínen vagy a MIK székhelyén február 11–ig. A szervezők jelképes nevezési díjat fognak kérni, de győztesek kupát kapnak, illetve különböző ajándékokkal lepik meg őket.

Megkeresésünkre Gádoros Péter, a pub illetve a Back Door Darts Club vezetője elmondta, szándékukban áll, hogy csatlakozzanak a nem rég megalakult Román Darts Szövetséghez. „Felteszem van valami lényege annak, hogy megalakult a szövetség, és nagyobb országos versenyeket is rendezni fognak. Ammenyiben ez megtörténik, akkor mi is részt szeretnénk venni ezeken” – mondta Gádoros. A szatmári klubbal kapcsolatban elmondta, azért tartották fontosnak ennek megalaítását, hogy a hobbi szintű dartsozás mellett szervezet formában is üzhessék ezt a sportágat, és verseneyken is részt vehessenek. „Terveztük, hogy magyarországi nagyobb versenyeken nevezzünk majd, de ezeknek szigorú szabályozása miatt nem lehetséges” – folyatta a klubvezető.

Szatmárnémetiben egyébként első alkalommal rendeznek olyan darts–versenyt, melyen szizalból (vagy ritkábban, nem versenycélra más anyagból készült) céltáblát használnak használnak. A steel darts, a sportág egyik szakága, melyben a játékhoz fémhegyű nyilakat használ. Az említett helyszínek mellett lehet jelentkezni a versenyre még a 0751–134392–es (Gádoros Péter) vagy a 0745–253727–es (Magyar Lóránd) telefonszámon.