Előrelépés a hulladékgazdálkodásban

Előrelépés a hulladékgazdálkodásban
Korodi Attila környezetvédelmi miniszter november 3-án, reggel fél 9-kor Bukarest második kerületének önkormányzatánál indította az Országos Lomtalanítási Napot.

Szombaton minden 20 ezer főnél nagyobb város lakosai – mintegy 110 település –, valamint a fővárosi lakosok kidobhatták elektromos és elektronikai hulladékaikat, amelyeket a köztisztasági vállalatok elszállítottak. A kampány egyike a Környezetvédelmi Minisztérium hulladékgazdálkodás terén tett erőfeszítéseinek. Korodi Attila kiemelte, országos felmérésként értékelhető a szombati esemény. Az eredmények elemzése után kiderül, hogyan dolgoznak együtt, egy közös projektben a lakosság és a közhatóságok. Ugyanakkor fény derül arra is, mennyire gyorsan és hatékonyan válaszolnak a hatóságok a lakosok problémáira.

 

Lomtalanítanak

A zöld tárca vezetője szombat délután Bákóban követte figyemmel a lomtalanítási munkálatokat. Mint elmondta, a környezetvédelmi minisztérium kezdeményezése új ajtókat nyitott meg a romániai hulladékgazdálkodásban. A miniszter értékelte a város önkormányzatának nyitottságát, amely hozzájárult ahhoz, hogy 11.120 kg hulladék gyűlt össze a város területén. Hangsúlyozta, az elkövetkező napokban a hatóságokkal közösen mérleget készítenek az Országos Lomtalanítási Napról, ugyanakkor jövőre hasonló hasonló kampányt indul a bútor-hulladékok begyűjtésére is.