Előrehozott nyugdíjemelés a plusszbevételből?

Paul Pacuraru munkaügyi miniszter azt nyilatkozata minap, hogy a nyugdíjalap féléves plusszbevételét, mely megközelíti a 150 millió eurót, fel lehetne használni a nyugdíjpontok értékének 740-760 lejre való emelésére novembertől, vagy decembertől.

Ebből próbálják megoldani a különböző munkacsoportok kifizetésének a gondját is, nem csak az előrehozott nyugdíjemelést. Minden lehetőséget elemeznek, mondta a munkaügyi miniszter.

Mariana Campeanu az Országos Nyugdíjpénztár elnöke azt nyilatkozta csütörtökön, hogy az előrehozott nyugdíjemelésről egyelőre nem született döntés, bár valóban van plusszbevétel és így lehetségesnek tartja a nyugdíjemelést is, ha nem jön egyéb közbe.

A nyuigdíjpontok értékét tavaly november elsejei hatállyal növelte meg a Kormány 30 százalékkal, majd utána ez év január elsejétől növelték ismét 581 lejre. A nyugdíjpont következő értéknövelése erdetileg 2009 januárjára lett betervezve.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .