Előre hozott támogatás

Előre hozott támogatás
Az egyik nagy támogatójának kiesése miatt, az anyagi gondokkal küszködő DKSK Miskolcnak segítő kezet nyújt a helyi önkormányzat, a klub éves támogatásának terhére.

Mint ismert: a miskolci önkormányzat a DKSK SMSz Kft.-vel kötött szerződése értelmében évi 40 millió forinttal támogatja az élvonalbeli együttest. A város és a DKSK-t üzemeltető gazdasági társaság között fennálló szerződés módosításával, a DKSK – januárban és februárban – 10 -10 millió forintot használhat fel a keretösszegből, amelyből a januári 10 millió forintot csütörtökön már át is átutalta a hivatal.

A DKSK azonban ezt követően csak júniustól igényelheti meg az önkormányzattól a szerződés szerint járó havi támogatást novemberig havi 3 millió forintot, míg az év utolsó hónapjában 2 milliót. A város vezetése – kiadott közleményében – egyúttal felhívta a DKSK-t üzemeltető gazdasági társaság tulajdonosainak és vezetőinek figyelmét arra, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező női kosárlabdacsapat a továbbiakban nyugodt körülmények között folytathassa a bajnoki küzdelmeket.