Előkészültek a XIII. Majálisra

Előkészültek a XIII. Majálisra
Nagyvárad- A hétvégén a Pro Rogériusz Kulturális és Közösségi Egyesület fő szervezésében immár XIII-ik alkalommal lesz Majális a vársáncban. Csütörtök délben a közreműködők a helyszínen egyeztettek.

Szokás szerint a váradi RMDSZ-körzetek képviselői csütörtökön összegyűltek a helyszínen, hogy az utolsó simításokat is elvégezzék, megbeszéljék a végső teendőket, illetve kisorsolják, hogy ki-hol, melyik részen fog tábort verni.

Sauer András várad-újvárosi elnök arról tájékoztatta az Erdély Online-t: a hagyományőrzés jegyében magyaros gulyással készülnek, annál is inkább, mert korábban többször is megnyerték a gulyásfőző versenyt. (Szakácsaik Karton Zsuzsa és Patachy Magda). Emellett Jakabffy László várlátogatásra invitálja az érdeklődőket, Rostás Lajosnál pedig kosárra dobó versenyre lehet jelentkezni. A biharpüspöki Timár Miklóstól megtudtuk: ők változtattak a menün, több száz káposzta töltelékkel készülnek, viszont a jól összeszokott csapat összeállításán nem módosítanak. Pető Dalma dél-rogériuszi RMDSZ-elnök megjegyezte: a főszervező Czvikker Katalin náluk választmányi tag, így ők külön sport tevékenységekben nem vesznek részt, azonban az alelnökük, Mátyási Gábor főszakácsi minőségében egy speciális recept alapján készít majd katona paszulyt ígérete szerint úgy, hogy csülkös-galuskás babfőzelékben meg fog állni a fakanál.

Specialitások

Fekete Mária várad-velencei alelnök címvédő főszakácsként nyilatkozott honlapunknak, és mint mondta, az idén is hagyományos gulyáslevessel szeretnének diadalmaskodni az ízek vetélkedőjében. Emellett ülősportban, vagyis table játékban is szeretnének elsők lenni. Nagy Márta alelnök arra hívta fel a figyelmünket, hogy az Oláh Zoltán szakács vezette észak-rogériuszi főzőbrigád speciális csípős bablevessel akar nagyot dobbantani vasárnap. Delorean Gyula a várad-olasziak nevében azt ígérte: az ő hagyományos gulyás levesük lesz a legfinomabb, az általuk szervezett kártyacsaták pedig izgalmasan alakulnak. Sakk-matt partikkal kecsegtetett a csillagvárosi Sárközi Zoltán no meg ízletes töltött káposztával. A várad-őssiek babgulyással és pingpong versennyel kedveskednek az érdeklődőknek, előbbit Gulyás Gabriella készíti majd- mondta Gulyás Barna körzeti RMDSZ-elnök. Meleg étellel ők is jelen lesznek, de hogy mivel, az legyen meglepetés- titokzatoskodott Somogyi Orsolya várad-réti választmányi tag.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: , ,