Előfizetős lesz a Microsoft Office

Előfizetős lesz a Microsoft Office
Július közepétől Amerikában új konstrukcióban is megvásárolható lesz a Microsoft irodai programcsomagja, az Office. Az Equipt nevű csomagért évi hetven dolláros előfizetési díjat kell fizetni, és Word, Excel és PowerPoint mellett a Onenote virtuális jegyzetfüzetet és a OneCare biztonsági szoftvert tartalmazza.

Ezeknek a programoknak az ára külön-külön 200 dollár körül van. Az előfizetési díjban benne van az is, hogy ha valamelyik programból új verzió jelenik meg, az automatikusan (és ingyen) lecseréli a csomagban a régit.

A Microsoft bevallottan azért dobta piacra az új csomagot, mert az Office programjainak kalózmásolatát sokan használják, míg vírusirtóból és különböző biztonsági szoftverekből gyakrabban vesznek legális változatot. Ezért olvasztotta össze a Microsoft az Office-t éppen a OneCare biztonsági csomaggal, ami eddig a vártnál jóval kisebb piaci részesedést hozott össze a Symantec, és a McAfee hasonló programjai mellett.

A csomag egyelőre kísérleti jelleggel a Circuit City áruházlánc 700 tagjában kapható, de ha beválik, valószínűleg átveszi majd a dobozos szoftverek mostani rendszerét, ahol egyszer fizetünk, aztán használjuk, ameddig akarjuk. Kérdés, hogy mennyire lesz életképes a Google online hirdetésekre épülő, ingyenes megoldásaival szemben.