Elodázott fordulók!

Pénzt kapott szerdán a Nagyváradi Bihar FC labdarúgóklub a városi Helyi Tanácstól, ám az nem sokáig lesz elég! A csapat egyébként szombaton nem játszik.

A Román Labdarúgó-szövetség csütörtöki, rendkívüli ülésén egy héttel későbbre halasztotta a labdarúgó második és harmadik liga tegnapi, illetve a holnapi fordulókban műsorra tűzött mérkőzéseinek lebonyolítását. Ennek oka az ország nagy részében uralkodó rossz időjárási viszonyok, az általános hideg és a nagy havazás. A halasztást követően a Bihar FC ma 12 órai kezdettel a Szilágysomlyói Silvaniát fogadja barátságos mérkőzésen a nagyszalontai Liberty satdion műfüves játékterén. A Belényesi Bihorul CF szintén barátságos találkozót vív szombaton 11 órától Belényesújlakon az ötödik liga harmadik csoportjában szerepelő Kispapmezői Vida együttese ellen.

Kizárták a Nagybányát

A labdarúgó II. Liga második csoportjának 14. helyén álló Nagybányai FC-t a RLSZ szerdai ülésén kizárta a 2009/2010. évi bajnoki sorozatból, mivel a nagybányai csapat két mérkőzésen (a Petrozsényi Jiul és a Kolozsvári U ellen) nem jelent meg, s így fennáll annak a veszélye, hogy a megszünik a máramarosi legénység. A bányászklub vezetője, Dan Hotico szerint azonban igéretet kaptak Mircea Sandu szövetségi elnöktől arra, hogy felülvizsgálják és esetleg megmásítják a döntést. Vonatkozó hír, hogy a Helyi Tanács szerdai ülésén a Nagyváradi Bihar FC labdarúgóklub 300 000 RON támogatást kapott, mintegy negyedét a korábban megígért összegnek, és egyáltalán nem biztos, hogy ezt az összeget az idény végéig még kipótolja a Helyi Tanács.

Szántó Sándor