Elodázott őrszolgálati költségvetés

Elodázott őrszolgálati költségvetés
A legutóbbi megyei tanácsülésen a képviselő-testület elnapolta az önkormányzatnak alárendelt Bihar Megyei Őrző-védő Szolgálat Kft. költségvetését arra hivatkozva, hogy nincs tisztázva az utóbbi években kifizetetlenül maradt túlórák helyzete.

A közgyűlésen megjelent Horia Miara igazgató azt mondta: csupán egy olyan kimutatás létezik, melyet kézzel vezetett egy olyan személy, aki már nem is dolgozik a társaságnál. Elmaradások vannak 2011-ből, 2013-ból és 2014-ből, összesen 7000 kifizetetlen túlóra, melyek közül sok elévült. Úgy fogalmazott: amikor átvette a cég vezetését, még 15.000 túlóra volt, melyek egy része ki lett fizetve, csakhogy most nehéz helyzetben vannak az országos minimálbér emelése miatt.

Noha a megye vezetése külön kérte a liberálisokat, szavazzák meg az előterjesztést, mert tíz új ügyféllel kötött szerződést a szolgálat, a PNL-sek azt kérték: töröljék a napirendi pontok közül ezt a határozattervezetet. Végül Pásztor Sándor RMDSZ-es tanácselnök azt javasolta az igazgatónak: készüljön egy világos kimutatás a túlórákról, mennyit lehet ezek közül kifizetni, melyek képezik per tárgyát, és milyen ütemterv szerint lehet törleszteni.

Ciucur Losonczi Antonius