Elődöntős a szatmári kosaras csapat

Elődöntős a szatmári kosaras csapat
Közelebb került a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata azon célja megvalósításához, hogy idén döntőt játsszon a Román Kupa küzdelmeiben, ugyanis kettős győzelemmel kvalifikálta magát a torna elődöntőjébe.

Viszont a csapat keddi és idei teljesítményét tekintve nehéz lesz a legjobb négy közül a fináléba jutni. Talán egy kis szerencsével ez is megtörténhet, ugyanis a VSK mellett (úgy tűnik), az MCM Târgovişte, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC és a Bukaresti Olimpia játszik majd a Final Fourban. Az utóbbi három együttes szerdán, illetve csütörtökön játssza majd a negyeddöntő visszavágóit, viszont az első meccsek eredményét tekintve nehezen elképzelhető, hogy változna valami.
A VSK a Nagyváradi U VSK–t győzte le a legjobb négy közé jutásért. Az első meccsen megszerzett 27 pontos előny miatt gyakorlatilag nem volt tétje a keddi, szatmári visszavágónak. Így Dan Fleşeriu több lehetőséget adott az ifiknek, Nagy Anita ugyanis már a kezdőcsapatba bekerült. Az első negyed után a házigazdák már 20:9 arányban vezettek, a szurkolók pedig legfeljebb csak akkor izgultak, amikor Ciocan jobb lába bokáját fogva a padlón maradt, és orvosi segítséget kért. Bár az első negyed végére még visszajött a pályára, és a második negyedben is játszott, a szünet után már a kispadról, melegítőbe felöltözve nézte tovább a meccset.
A második negyedben egyébként már lazábbra vették a játékot a szatmáriak, de így is sikerült eggyel növelni az első negyedben megszerzett 11 pontos előnyt. A második félidő Pavel kipontozásával „kezdődött”, viszont Adina Pop triplája és Povilonyte kétpontosa után a szurkolók azt gondolták, a VSK végre hazai pályán is kiütéssel nyer egy meccset. Már 19 ponttal vezetett a VSK (50–31), viszont a váradiak egy 12:0–ás sorozat után 3 perc alatt felzárkóztak (52–45). Így nem várt izgalmakat tartogatott az utolsó felvonás. A vendégegyüttes előre tolt és agresszív védelme  meghozta a gyümölcsét, ugyanis hat és fél perccel a vége előtt már a nagyváradi „egyetemisták” vezettek (54–55), egy perccel később pedig, Brawn triplája után már három volt a vendégek előnye (54–58). Egyébként ezen a meccsen is az amerikai légiós volt a csapata legjobbja, ugyanis a váradiak pontjainak több mint felét ő dobta (36 pont). A végén mégis a VSK tűnt érettebb csapatnak a pályán: bár egy perccel a vége előtt még a vendégek vezettek (62–64), tíz másodperccel a vége előtt Diatta és Claudia Pop is eredményes volt (68–65), így hiába Brawn értékesített szabaddobásai, az utolsó két másodpercben a szatmáriak tartották a labdát.
„Ismét irányító nélkül játszottunk, hiszen Ciocan megint megsérült. Ilyen körülmények között, hogy több a sérült, mint az egészséges játékos, minden meccs nehéz, még ha az ellenfél gyengébb is” – mondta Fleşeriu, akit a VSK vezetősége kedden a meccs után tárgyalásra hívta.

Román Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Szatmárnémeti VSK – Nagyváradi U VSK 68–67 (20:9, 19:18, 13:16, 16:24).
Továbbjutott a Szatmárnémeti VSK, kettős győzelemmel, 143–115–ös összesítéssel.
Szatmárnémeti VSK (pontok, lepattanók, gólpasszok): Claudia Pop (21, 8, 5), Povilonyte (13, 6, 1), Drăgoescu (3, 6, 2), Pavel (6, 4, 0), Adina Pop (8, 0, 0), Ciocan (7, 2, 2), Mészáros (2, 0, 1), Nagy (0, 1, 1), Diatta (8, 4, 2).
Nagyváradi U VSK: Gavra (2, 0, 1), Tămaşdan (7, 10, 0), Gherle, Ulica (2, 0, 0), Barkley (13, 8, 0), Sabău (2, 3, 0), Musca, Vlaicu (2, 1, 0), Ardelean (3, 3, 0), Brawn (36, 4, 2), Cutaş.
A többi mérkőzést ma rendezik. Az elődöntők sorsolása pénteken. Ekkor határozzák meg a Final Four lebonyolításának helyszínét is.