Vízilabda

2020.03.16. 11:38

Baljós pólós premier

Kevesen azon tornák közé tartozott az a férfi vízilabda esemény, amelyet múlt hétvégén a németországi Hamburgban rendeztek meg négy ország válogatottjának résztvételével.

Farkas Z. Ádám

Az olimpiai férfi vízilabda pótselejtezőjére készülő román válogatott múlt hétvégén Németországban, egy négy válogatottat felvonultató tornán vett részt Hamburgban, a házigazda Németország, Georgia (Grúzia) és Montenegró társaságában. Mint ahogyan az a megmérettetés után nem sokkal kiderült, a hollnadiai Rotterdamban március 21-29 közötti játékokat elhalasztották, a koronavírus miatt, így a megmérettetések nem igazán tudhatóak be felkészülésnek.

A román nemzeti csapatba meghívót kapott három, a Nagyváradi VSK együttesben szereplő pólós is, így Vlad Georgescu, Silvian Colodrovschi és Vlad Dragomirescu. Az olimpiai pótselejtezős „prömier” nem a román vízilabdázók elvárásai szerint történtek, ugyanis a fiúk mindhárom találkozójukat elveszítették: Németországtól 10–9, Montenegrótól 17–12, Georgiától pedig 15–9 arányban kaptak ki. Vlad Georgescu mind a három mérkőzésen gólt szerzett, így a németeknek egyet, Montenegrónak ötöt(!), míg a grúzoknak egy gólt dobott, Silvian Colodrovschi ötször volt eredményes, ebből négyet a montenegrói válogatottnak „szórt be”, míg egszer a grúz kapust csapta be.

Csak mellékesen, a tornát Montenegró nyerte meg 100 százalékos teljesítménnyel.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában