Előbb simogatta, majd elhajította a védtelen állatot

Akt.:
A megdöbbentő esetről felvétel is készült
A megdöbbentő esetről felvétel is készült
Különös kegyetlenség: előbb simogatta, majd teljes erővel elhajította a védtelen cicát egy tinédzser korú, Bihar megyei fiatal. Az esetről felvétel is készült.

Sokkolta egy rövid videó az internetezőket, amelyet az Oradea Suntem Noi Facebook-csoportban osztott meg egy, a látottakon mélységesen felháborodott fiatal nő. A felvételen az látszik, ahogy egy tinédzser korú fiú leemel egy cicát egy kerítésről, előbb simogatja, majd teljes erőből elhajítja az állatot, amely pár méterrel távolabb, az úttestre esik, majd rémülten elszalad.

Mit lehet tenni?

A felvételt szombat éjfél után készítette az elkövető egyik barátja (aki, mint az jól hallatszik a rövid videón, mindeközben gyerekesen szórakozik a látottakon), és ugyancsak ő osztotta meg azt a Snapchat-en is. Innen vette át aztán a felvételt egy fiatal nő, és tette közzé az Oradea Suntem Noi Facebook-csoportban, ezzel a bejegyzéssel: “Nem ismerem azt, aki a felvételen szerepel, de úgy gondoltam, jelentenem kell ezt az esetet. Lehet tenni valamit az ilyen, mindenfajta jóérzést nélkülöző megnyilvánulások ellen?” A videó megtekintői mélységesen felháborodtak a látottakon, és ennek hangot is adtak, hozzászólásaikban azt kérve a hatóságoktól: kutassák fel, és büntessék meg a Bihar megyei fiatalt állatkínzásért, amelyet, mint az esetről hírt adó Ebihoreanul cikke fogalmaz, a 205-ös, az állatok védelmére vonatkozó törvény lehetővé is tesz.

Érdekesség, hogy a felvételt törölték pár órával azt követően, hogy közzétették az Oradea Suntem Noi csoportban, azonban sikerült lementeni, mielőtt eltűnt volna.

Figyelem: felkavaró tartalom!

A videót erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .