Elnézést kért Kelemen Hunor RMDSZ-elnök Márton Árpád képviselő kijelentése miatt

Márton Árpád képviselő
Márton Árpád képviselő
Elnézést kért Kelemen Hunor RMDSZ-elnök Márton Árpád képviselő kijelentése miatt, amelyben az 1990-ben Bukarestbe hívott bányászokhoz hasonlította a szerda este az igazságügyi törvények módosítása ellen tüntetőket.

Az AGERPRES hírügynökségnek nyilatkozva a szövetségi elnök azt mondta, Márton Árpád meggondolatlan kijelentést tett, de meggyőződése, hogy senkit nem akart megbántani.

“Nem osztom a véleményét, mint ahogy az RMDSZ sem. Magam és a szövetség nevében is elnézést kérek azoktól, akiket kijelentésével megsértett a képviselő, bár nem állt szándékában” – mondta Kelemen, hozzátéve, mindenkinek jogában áll tüntetni, mint ahogyan véleményt nyilvánítani is, de mindkét esetben úgy, hogy ne sértsék a másik fél méltóságát, ne korlátozzák szabadságát.

Márton Árpád RMDSZ-es képviselő csütörtökön a bányászokhoz hasonlította az egy nappal korábban az igazságügyi törvények módosítása ellen tüntetőket. “Hazamegyek, bekapcsolom a televíziót, és látom, amint világító telefonokkal érkezik a Mentsétek meg Romániát Szövetség parlamenti csoportja, majd egyik vezetőjük köszönetet mond a tüntetőknek. ’90 júniusa jutott eszembe, amikor Iliescu, jóllehet nem hívta őket, megköszönte a bányászoknak, hogy jöttek és megvédték a jogállamot” – nyilatkozta Márton Árpád az igazságügyi törvények módosítására létrehozott parlamenti különbizottság ülésén.

www.agerpres.ro