Elnökjelölt RMDSZ részről Tamás Sándor

Kovászn a megye – Tamás Sándor parlamenti képviselőt jelölte az RMDSZ Állandó Bizottsága Kovászna Megye Tanácsának elnöki tisztségére.

A Kovászna megyei RMDSZ szervezet elnöke Albert Álmos azt nyilatkozta kedden a Mediafax hírügynökségnek, hogy az RMDSZ  Állandó Bizottságának határozata alapján a székelyudvarhelyi RMDSZ szervezet elnökét, Tamás Sándor képviselőt jelölik a Kovászna Megyei Tanács elnöki tisztségére. Albert Álmos szerint ettől fogva mindenkinek el kell fogadnia az Állandó Bizottság döntését és egységesen támogatnia kell a jelöltet, hogy az RMDSZ nyerje meg az idei helyi választásokat Kovászna megyében. Az RMDSZ Állandó Bizottsága azért döntött Tamás Sándor mellett, mert az előválasztáson a két jelölt közötti szavazatkülönbség oly kicsi volt, hogy nem lehetett a két jelölt közül választani.

Markó Béla az országos RMDSZ szervezet elnöke keddre összehívta Bukarestbe az Allandó Bizottság ülését, melynek napirendjén szerepelt a Kovászna Megyei Tanács elnökjelöltjének a kiválasztása  is a jelenlegi elnök: Demeter János és Tamás Sándor kovászna megyei képviselő közzül. Albert Álmos azt nyilatkozta hétfőn a Mediafax hírügynökségnek, hogy egy helyi előválasztáson Demeter János és Tamás Sándor közzül Demeter jobb eredményt ért el,de Tamás Sándor állítja, hogy oly közzeli a két eredmény, hogy az alapján nemlehet döntést hozni. Ezen felül a Kovászna megyei két területi RMDSZ szervezet –alsó és felső háromszéki szervezet- konzultatív tanácsának vasárnapi gyűlésén őrá 11-en, Demeter Jánosra pedig nyolcan szavaztak, kétszemély pedig tartózkodott.