Elmarad a keddi tanácsadás

Kis Gábor
Kis Gábor
Nagyvárad- Kis Gábor közgazdász, körzeti alelnök arról tájékoztatta az Erdély Online-t, hogy a várad-szőlősi RMDSZ-székházban többé nem lesz kárpótlással kapcsolatos tanácsadás.

 

Ennek megfelelően a keddi meghallgatás is elmarad, viszont felmerült egy érdekvédelmi egyesület létrehozása, mellyel kapcsolatos megbeszélést február 14-én, kedden délután 5 órakor tartják a szőlősi közbirtokosság székhelyén (Eforiei utca 7. szám), mivel a várad-szőlősi RMDSZ-székház túl kicsi e célra. Kis Gábor közgazdász honlapunknak azt nyilatkozta, hogy az elmúlt két hónapban megismert körülbelül 60-70 kárpótlási ügy arra engedkövetkeztetni, hogy szükséges egy érdekvédelmi egyesület létrehozása, jogi tanácsadás és képviselet ajánlása, székhely keresése az egyesületnek, valamint egy hatékony vezetőség megválasztása. Amennyiben a jövő heti rendezvény résztvevői kinyilványítják az egyesület létrehozását célzó egyöntetű akaratukat, úgy már aznap megírják az alapítási jegyzőkönyvet. Arra kérnek ugyanakkor minden érdeklődőt, hogy 14-re a következő kérdésekről fogalmazzon meg pontos álláspontot, illetve hozzon javaslatokat: ötletek az egyesület nevére (románul és magyarul), hány fős legyen az ügyvezetés, mely fórum két közgyűlés között dönt és végzi a munkát (javasolt létszámok: 3, 5, vagy 7 ), és ki vállalná ezt a feladatkört, javaslatok az elnök személyére, mennyi legyen a tagsági díj, hol legyen az egyesület székhelye stb. Ami már szinte biztos, hogy az egyesület meghatározott céllal és meghatározott időre jön majd létre.

 

Több ügyvéd

 

Több ügyvéd is jelen lesz az első megbeszélésen, akik az egyesület megalakításának jogi kereteit fogják ismertetni és betartatni, valamint a bejegyzését fogják elvégezni, amennyiben a résztvevők úgy döntenek, hogy létrehozzák az egyesületet. Továbbá azokkal az érdeklődőkkel, akik jogi képviseletet igényelnek, ekkor történik meg az első kapcsolatfelvétel, illetve kerül bemutatásra a jogi képviselet általános feltételeinek az ismertetése is, és a kiválasztott eljárási procedúrák is.

Meghallgatás, tanácsadás a várad-szőlősi RMDSZ Liszt Ferenc utcai székházában tehát már nem lesz. A február 14-i találkozó alkalmával döntik majd el, hogy a közbirtokosság székházában tartanak-e majd tanácsadást, és ha igen, akkor milyen rendszerességgel.

 

Ciucur Losonczi Antonius