Ellentéteket szülhet a villamos

A külön buszsáv olcsóbb lenne a villamosnál – írja a Szabolcs Volán vezérigazgatója. Villamos. Korábbi vélemények. [.pdf – 55KB]

A villamossal kapcsolatos vita nyomán levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz Ignácz László, a Szabolcs Volán Rt. vezérigazgatója, aki a győri példára hívja fel a figyelmet.

„Néhány aktuális információ Győr városban felvetődött, két villamosvonal létesítésével kapcsolatban:

Amennyiben a tömegközlekedési utasszám továbbra is az eddigi trend szerint csökken, az új létesítmények kihasználatlanok maradnak. A kötöttpályás közlekedés bevezetésének hatására továbbra is várhatóak a személygépkocsik számának növekedéséből adódó hatások. Jó eredmény lenne, ha a közlekedési módok arányában a romlást meg lehetne állítani.

A Győrben elképzelt projekt – melyről döntés nincs – 2005. évi áron 60 milliárd forintba kerülne, legalább 10 éves előkészítést igényelne.

A villamos és az autóbuszközlekedés együtt alkotná az új közlekedési rendszert, a villamos belépésével az autóbuszközlekedés jelenlegi 10százalékos finanszírozatlansága 30-35 százalékos finanszírozatlansági helyzetbe jutna.

Inkább buszsávokat

A csak autóbuszok számára fenntartott, a többi forgalomtól fizikailag is elválasztott sávok és utcák, a jelzőlámpás csomópontoknál alkalmazható elektronikus bejelentkező rendszerek gyorsabb haladást, ezáltal vonzerőt és az utasszám növekedését szinte ugyanúgy eredményezik, mint a kötöttpályás közlekedés, ugyanakkor az ilyen rendszer beruházási költsége elenyésző a villamoshoz képest.
Véleményem szerint a kérdés leegyszerűsítése, hogy legyen-e villamos Nyíregyházán vagy sem, elfedi a lényeget.

Úgy gondolom, a kérdésekre a város lakóinak többsége és az önkormányzat számára hosszú távon elfogadható, kapcsolódó rendszerekkel összhangban lévő megoldás a helyes válasz.

Ezek után jöhetne a villamos pálya kitűzése forró szívvel, de hideg fejjel.”

Fontos kérdések

Melyek ma Nyíregyháza közlekedésének legfőbb problémái? Mit oldhatna meg ebből egy, akár két villamosvonal, ezen közlekedő néhány villamossal? Milyen járulékos előnyei és hátrányai származnának a közlekedés egészét illetően? Milyen új érdekellentétek alakulnának, és ezeket miként lehetne kezelni? Mennyire motorizálná a turistaforgalmat a villamos létesítése? A megvalósítás, üzemeltetés költségeiről sem feledkezhetünk meg.

– Zajácz D. Zoltán –