Ellenőrzik a vadászokat

Tiszaújváros – A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztálya megkezdte az ellenőrzéseket a társas vadászatokon.

A vadászat megkezdését megelőzően a vadászok okmányait – tartási engedély és az egészségügyi alkalmasság érvényességi ideje, a fegyverek műszaki érvényessége – valamint az érvényes vadászjegy és egyéni lőjegyzék meglétét vizsgálták. A vadászok kalapjukon viselték a láthatósági szalagot és mindegyikük rendelkezett egyéni egészségügyi csomaggal.

Szigorú szabályok

A rendőrök felhívták a figyelmüket, hogy a balesetekből okulva, a vadászat során szigorúan ügyeljenek a megjelölt, tiltott lőirányokra és távolságokra, hiszen az elmúlt években hozott szigorú rendelkezések értük, valamint társaik védelmét szolgálják, melyek mit sem érnek akkor, ha azokat felületesen vagy egyáltalán nem tartják be. Egyetlen vad sem ér meg annyit, hogy bármelyik vadász testi épségét, egészségét veszélyeztessék annak elejtése során. A fokozott ellenőrzéseket a rendőrök az év hátralévő részében is tovább folytatják a hétvégéken, melynek célja az, hogy az egyéni- és társas vadászatok balesetmentességét az előző évekre jellemző módon megőrizzék.

HSz