Ellenőrzik a szeszes italokat

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság ellenőrzéseket hajt végre, miután értesítés érkezett az Egészségügyi Minisztériumtól az élelmiszer ipari termékekre vonatkozó sürgősségi riasztórendszeren keresztül.

Az értesítés az ismeretlen eredetű vodkák és rumok esetleges metanol tartalma miatt érkezett az igazgatósághoz. Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság munkatársai a következő napokban ellenőrzéseket hajtanak végre az importőröknél, terjesztőknél és raktárhelyiségekben annak érdekében, hogy észleljék és kivonják a forgalomból a metil-alkohol tartalmú italokat. Jelen pillanatig Csehországban a metil-alkohol tartalmú italok fogyasztása miatt 19 halálesetet regisztráltak, 36 személyt pedig kórházban ápolnak. Jelenleg kilenc italféleséget kifogásolnak: Lassky Tuzemak, Tuzemak, Original Tuzemak, Svestkova Vodka, Original vodka, Vodka Lunar, Hanaka Vodka, Merunka, Albanska Borovicka. A Közegészségügyi Igazgatóság azt tanácsolja a lakosságnak, hogy kerüljék a fentebb említett italok fogyasztását, és szeszes italt csak engedéllyel rendelkező üzlethelyiségekből vásároljanak. Továbbá azon üzletek, amelyekben található a fentebb említett italokból, kötelesek bevonni azokat, és értesíteni a Közegészségügyi Igazgatóságot.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter