Ellenőrzéseket rendeltek el Fehér megyében a gyulafehérvári fűszergyárnál történt tűzeset nyomán

Leégett a gyulafehérvári Solina fűszergyár
Leégett a gyulafehérvári Solina fűszergyár
Ellenőrzéseket rendelt el a Fehér megyei prefektus a gyulafehérvári fűszergyárnál történt tűzeset nyomán. Elsősorban azok a cégek kerülnek górcső alá, amelyek nem rendelkeznek érvényes tűzvédelmi engedéllyel.

Az ország legnagyobb fűszergyárát felemésztő tűzzel kapcsolatos szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, a gyárat működtető vállalat gyulafehérvári tevékenységének beindítása, azaz 2011 óta rendelkezett tűzvédelmi engedéllyel, és a legutóbbi, tavaly szeptember 14-én tartott ellenőrzés során nem találtak nagyobb rendellenességeket. Ugyanakkor a gyár 213 füst- és hőmérséklet-érzékelővel volt ellátva.

A tűzeset kapcsán a sürgősségi helyzeteket kezelő megyei bizottság úgy döntött, fokozzák az ellenőrzéseket, és elsősorban azokat a cégeket veszik górcső alá, amelyeknek nincs tűzvédelmi engedélyük – mondta a prefektus, hozzátéve, hogy “a megelőzési munka nagyon fontos”.

A prefektus elrendelte ugyanakkor, hogy megyeszerte ellenőrizzék az ipari létesítmények területén és a közterületeken elhelyezett tűzcsapok hozamát.

A szombaton kiütött tűzvészben Kelet-Európa legnagyobb fűszergyára semmisült meg. A gyár mintegy 10.000 négyzetméteres, kétemeletes épülete gyakorlatilag porrá égett.

 

www.agerpres.ro