Ellenőrizéseket tartott a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer–biztonsági Igazgatóság

Szatmár megye – A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer–biztonsági Igazgatóság a mögöttünk hagyott hét ellenőrzései során egy esetben járt el veszettség ügyében, amelynek egy róka volt a hordozója.

A veszett rókát Medisa faluban észlelték, illetve lőtték ki. Dara faluban egy TBC–ben szenvedő szarvasmarhát találtak. Az említetteken kívül más rendkívüli esemény nem törént a megyében az állategészségügyiek szempontjából. Az ellenőrök ugyanakkor három súlyosabb pénzbírságot szabtak ki. Egy 7500 lejes bírságot annak a személynek szabtak ki, aki állati eredetű, de nem emberi fogyasztásra szánt terméket forgalmazott ehető termékként. A másik két, egyenként 2000 lejes bírságot állati eredetű termékeknek nem a törvényben rögzített módon történő tárolásáért, illetve forgalmazásáért szabták ki az állategészségügyi ellenőrök.

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .