Elköltöztették a Bíróságot is

Elköltöztették a Bíróságot is
Nagyvárad- Múlt nyár óta zajlik az Igazságügyi Palota renoválása, a munkálatok jelenleg az épület belső udvarán zajlanak. A Fellebbviteli Bíróság már elköltözött, ezután következik a Törvényszék.

Eddig csupán a Fellebbviteli Bíróság tevékenységét érintették a renoválási munkálatok, mely intézmény ideiglenesen a posta Roman Ciorogariu/Úri utcai székhelyének otthont biztosító ingatlanban működik egy ideje, pontosabban tavaly július 1. óta, még körülbelül két évig. Ebben a hónapban a Bíróság is követte példáját, azzal a különbséggel, hogy a Városháza/Teleki utcai volt egészségügyi szakközépiskolába épületébe költözött, július 22-24. között pedig ugyanez ez a sors vár a Törvényszékre is, mely a Traian Lalescu utca 1. szám alatti ingatlant szemelte ki magának.

Elköltöztek

Az Igazságügyi Palotában a felújítások főleg az alagsorban és a földszinten kezdődtek, így ezek a közelmúltig nem zavarták a Bíróság és a Törvényszék munkáját. Most azonban a felsőbb emeleteken is elkezdtek dolgozni, így az említett intézményeknek költözniük kellett. Az ügycsomók, berendezések, bútorok stb. elszállítása megtörtént, így szeptember 1-jén, vagyis a nyári vakáció lezártával már az új helyszínen folytathatják tevékenységüket a bírák és ay ügyvédek.

A befektetésre 2010 decemberében adta áldását Románia kormánya, a 26,5 millió euró értékű projektet pedig az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól felvett hitelből finanszírozzák. A tenderpályázatot a váradi Selina cég nyerte konzorciumban a zsolnai Vahostav nevű vállalkozással. Az invesztíció során 11.961 négyzetméterrel bővítik az ingatlant az alagsori és a tetőtéri részen, illetve három új épületszárnyat húznak fel.

Ciucur Losonczi Antonius